E-foil

E-foil

e-foil

Vliegend over het water, blijf Loyal to the Foil bij Matos

Op zoek van super offerten? Kijk onze
PROMO PACKS

Hulp nodig om te shoppen? Neem contact op met de pros van de Matos team via e-mail of telefoon

Hydrofoilen is populairder dan ooit en in bijna alle watersporten kan je een foil onder het board plaatsen en over het water vliegen. Bij Matos hebben we een groot assortiment foils voor alle niveaus. Ben je op zoek naar een kitefoil, wingfoil, SUP foil, windsurf foil of surffoil set-up? Bij Matos hebben we het allemaal. Ook is Matos de enige winkel in België die Lift E-Foils verkoopt. Wil je meer informatie om je te helpen bij het kiezen van de juiste foil?

foils FAQ

We hebben alvast de meest gestelde vragen over foilen beantwoord. Heb je nog meer vragen over kitefoil, wingfoil, SUP foil, windsurf foil of E-foil? Neem dan contact op en Oli of Isa van het Matos team zullen je alle informatie geven. 

Wat is foilen?

Bij foilen gebruik je een hydrofoil om over het water te vliegen. Foils zijn er al sinds meer dan 20 jaar, toen een crew van big wave surfers waaronder Pete Cabrinha en Laird Hamilton ze gebruikte om van mega golven af te gaan, met snowboard boots op hun surfboard. Daarna werd er niet veel gefoild maar sinds een aantal jaar is foilen enorm populair. Foilen is heel erg gegroeid en de evolutie van de foils is enorm snel gegaan. In alle verschillende watersporten heeft foilen een grote plek in genomen en het groeit nog steeds. 

Is het moeilijk om te leren foilen?

Leren foilen is niet makkelijk, maar met het juiste materiaal en begeleiding kan iedereen leren foilen. Voordat je leert foilen is het belangrijk dat je een goed niveau in kitesurfen of windsurfen hebt. Wingfoilen is uniek omdat het erg makkelijk is om te leren foilen in deze sport, maar E-Foilen is de makkelijkste manier om te leren foilen. 

Wat is er leuk aan foilen? 

Foilen is heel gaaf omdat je veel meer tijd op het water kan staan. Je hebt veel minder wind nodig omdat je geef wrijving hebt met het water. Verder heb je geen last van het choppy water en heb je ook minder last van vlagerige wind. Met een foil kan je ook hele kleine golven en de wind swell surfen.

Is foilen gevaarlijk? 

Leren foilen met het juiste materiaal en met de juiste begeleiding is niet gevaarlijk. Er is wel een risico, maar die is erg klein te houden als je het de juiste manier leert. Het is wel erg belangrijk om beschermende kleding te dragen zoals een helm, impact vest en ook een wetsuit. 

Wat is het verschil tussen de foils? 

Er zijn veel verschillende foils, zeker tussen de verschillende sporten. Voor windsurf foilen en wing foilen heb je een veel grotere foil nodig dan voor kitefoilen. De grootte van de foil hangt ook af van je gewicht en niveau. Neem contact op met het Matos team voor persoonlijk advies voor het vinden van jouw perfecte foil. 

Klik op de sport om direct naar de foil categorie te gaan. 

Meer vragen?

Neem dan contact op met de Matos team via e-mail of telefoon.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)
Product added to wishlist

Onze website maakt gebruik van cookies. Stel uw privacyvoorkeuren in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.