De nieuwste en snel groeiende sport - Wingsurf - Matos Kite & surf shop

Wingfoil

wingsurf

De nieuwste en snel groeiende sport, bij Matos hebben we alles wat je nodig hebt voor wingsurfen.

Op zoek van super offerten? Kijk onze
PROMO PACKS

Hulp nodig om te shoppen? Neem contact op met de pros van de Matos team via e-mail of telefoon

Wingsurfen is een nieuwe watersport. Het is makkelijk, veilig en een sport voor iedereen. Om te wingsurfen heb je geen ervaring nodig met andere watersporten, iedereen kan leren wingen. Het juiste wing material is erg belangrijk voor de leercurve. Het Matos team helpt je graag bij het vinden van het juiste materiaal. Om je alvast op weg te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen voor je beantwoord. Als je nog andere vragen hebt, stuur een email of geef ons een belletje zodat iemand van ons team je verder kan helpen. Kilk hier voor de meest gestelde vragen.

wingsurf FAQ

Wingsurfen is nog een erg nieuwe sport. Daarom hebben we alvast de meest gestelde vragen voor je beantwoord. 

Wat heb je nodig om te wingsurfen?

Voor wingsurfen heb je een wing en een board nodig. Wingsurfen kan met een snowboard, skateboard, SUP en met een foil. Wingfoilen is de meest populaire sport, maar het is erg goed om te leren wingsurfen op een SUP. Op het water heb je ook een board leash nodig en voor sommige wings, zoals een model van Duotone, heb je een giek nodig. Meestal komen de wings compleet met een pols leash, maar soms worden die apart verkocht. 

Heb je les nodig om te leren wingsurfen?

Je hebt niet per se les nodig om te leren wingsurfen. Wel raden wij mensen die nog geen ervaring hebben met andere watersporten om les te nemen. Tijdens de les leer je over de wind, welke spots goed zijn en het versneld het leer proces enorm. Er staan ook veel leerzame videos online met goede tips, en ook helpt het enorm om zelf op het strand met de wing te oefenen. 

Wat is een goede spot om te leren wingsurfen? 

Een goede spot om te leren wingsurfen of wingfoilen, heeft vlak water en heeft schuin aanlandige wind. Binnenwater is vaak erg goed omdat er geen stroming staat, maar de wind kan wel vlageriger zijn wat het soms iets lastiger kan maken.

Welke wing heb ik nodig?

Wings komen in veel verschillende vormen en maten. De juiste wing hangt af van je niveau, vaarstijl, homespot en gewicht. Sommige wings zijn speciaal om te wave riden, andere zijn meer allround wings. Bel bij vragen en Isa en Oli helpen je graag verder. 

Wat heb ik nodig om te wingfoilen?

Naaste een wing heb je om te wingfoilen een board en complete foil nodig. Een complete foil bestaat uit een mast, fuselage, frontwing en back wing. De grote hangt af van je niveau en gewicht, des te groter des te makkelijker is iets wat geldt voor de grootte van het board en de front wing van de foil. Verder heb je ook nog een board leash nodig en raden we aan om een helm en impact vest te dragen. 

Welke wing merken verkoopt Matos?  

Bij Matos Kiteshop verkopen wij de beste wingfoil merken. Klik op het merk om per merk verder te winkelen. 

Meer vragen?

Neem dan contact op met de Matos team via e-mail of telefoon.

Item 1-24 van 89 in totaal item(s)
Product added to wishlist

Onze website maakt gebruik van cookies. Stel uw privacyvoorkeuren in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.